Hyppää sisältöön

HAM x Urban Sketchers Espalla

18:00 - 21:00

Tule piirtämään ihmisiä, veistoksia ja elokuun yön tunnelmaa Espalle! HAM järjestää piirustussession yhteistyössä Urban Sketchers Helsinki -yhteisön kanssa Taiteiden yönä. Piirrämme ympärillä olevia asioita havainnosta ja omalla tyylillämme. Käytämme monenlaisia piirtimiä ja hyödynnämme sekatekniikoita. Ennakko-osaamista ei tarvita ja HAM tarjoaa paperit sekä lainaa kyniä piirtämiseen.

Urban Sketchers pähkinänkuoressa: 

  • Tavataan kohtaamispaikalla ja käydään läpi piirustussession idea. 
  • Jokainen piirtää omaan tahtiinsa vapaavalintaisessa paikassa kahden tunnin ajan. 
  • Lopussa piirroksia katsotaan yhteisesti, otetaan niistä kuvia ja keskustellaan havainnoista. 

Huom! Voit liittyä mukaan myös lennosta, kun sinulle parhaiten sopii. 

Espalla sijaitsee useampi HAMin kokoelmiin kuuluva teos, muun muassa Viktor Janssonin suihkukaivoveistos Leikki II / Aallottaria (1940). Löydät meidät veistoksen vierestä, joka sijaitsee ravintola Kappelia vastapäätä. 

Vapaa pääsy – lämpimästi tervetuloa!  

Urban Sketchers on maailmanlaajuinen yhteisö, jonka tavoitteena on edistää havaintopiirtämistä eri paikoissa ja tuoda ihmisiä yhteen piirtämisen äärelle, niin kotimaisemissa kuin matkoilla. Urban Sketchers Helsinki on yhteisön Helsingissä toimiva ryhmä.

Urban Sketchersin verkkosivut ja Instagram-tili.

HAM hallinnoi kaupungin taidekokoelmaa ja huolehtii kaupungin historiallisesti merkittävästä ja jatkuvasti kasvavasta julkisen taiteen kokoelmasta. Taidetta voi kohdata eri puolilla Helsinkiä: kaupungin puistoissa, kaduilla ja aukioilla on lähes 300 kaupungin kokoelmaan kuuluvaa julkisen tilan taideteosta. 

#HAMxUrbanSketchers #HAMhelsinki #urbansketchershelsinki 

Kuva: Tom Serratti/Urban Sketchers

Hae